Kooperatív technikák

 2012.01.30. 19:55

 Nagyon klassz 8-os csoportom van, remekül lehet velük dolgozni. Ma párban dolgoztak, különféle hasábokat szerkesztettek, minden pár húzott egy cédulát, amin ilyesmi volt: derékszögű háromszög alapú hasáb, húrtrapéz alapú hasáb, stb. Tetszés szerinti értéket adhattak a test éleinek, de rá kellett férni egy A4-es lapra.

Néhány megoldás elég vicces lett: az egyik egy miniatűr lett, 20 is ráfért volna a lapra belőle. 

Különösen jót mulattunk a részeg hatszög alapú hasábon, miután a palástját srévizavétosan lehetett elhelyezni a lapon, így addig, amíg ki nem vágták a gyerekek, elég bizarr képet mutatott.

Szóval megszerkesztették, kiszabták, összehajtogatták, én egybefénymásolom emlékeztetőül, és mindenki megkapja holnap, végül a sajátját kihajtogatós testként mindenki beragasztja a füzetébe.

Volt olyan évfolyam amikor mindezt számítógép segítségével, kinyomtatva készítették el a gyerekek, de ha jó a kézügyességük, és megérett a helyzet a falon lévő szemléltetőeszközök cseréjére, akkor kartonból készítjük el.

 

:-) Matekos üdvözlettel: Katica (-:

Címkék: számítógép matekos hasáb kooperatív technikák szemléltetőeszköz

A bejegyzés trackback címe:

https://matek1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr313977908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása