Két nagy szatyorral, és egy óriás szerszámos ládának kinéző dobozzal állítottam be a nyolcadikosokhoz. Nagyon érdekelte őket mit hoztam, aztán miután meglátták csomagjaim tartalmát az ügyeletes tréfamester megkérdezte: Tanárnéni, ma legózunk?

Különféle összeilleszthető síkidomokat vittem nekik. És valóban nekiálltak legózni! Mindenféle testet építettek, válogattak, megbeszélték, szétszedték, lerajzolták. Ha valamelyikük ezek után sem fogja látni, hogy is alakul ki egy téglatest, hasáb vagy gúla, akkor jöhet a korrepetálás, ahol újra, és újra, és újra összerakhatja, szétszedheti, lerajzolhatja....

És aztán a következő órában szintén nyolcadikosokkal (de nem az előbbi csoporttal :-(  ) városrészt építettünk. Most kartonpapírból készültek a házak. A házak falait sablon segítségével alakították ki, de a háztetőnek nem volt sablonja /ámbár a kiadott sablonon rajta volt: tető: 12cm x 8 cm /.

Kérdés: Hogy csináljam meg a tetőt? Milyen alakja lesz?

Újabb megbeszélés: téglalap alakú

Ezután valaki cikk-cakkos formájút készített, és szomorúan megjegyezte: ez nem lesz jó.
Bosszantotta, hogy potyán dolgozott, de azt hiszem most már tudja, hogy milyen alakú is a háztető.

 

:-) Matekos üdvözlettel: Katica (-:

 

Címkék: óra matek legó korrepetálás

A bejegyzés trackback címe:

https://matek1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr583907916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása