Folytatva a tegnapi gondolatot, és egyúttal komolyabbra fordítva a szavakat: a matek óráimat a hétköznapokból vett példákkal szoktam fűszerezni, hiszen bennünket, felnőtteket is érdekelnek az érdekes, a szörnyű, a különleges, a bulvár hírek, a kis színesek. Miért ne érdekelnék a gyerekeket is a világ megdöbbentő hírei? Jobban megjegyzik a példában megjelenő matematikai tartalmat is, ha érdekli őket az, amiről  a feladat szól. Ma például a csokiról beszéltünk egy tegnapi hír kapcsán: miszerint a kakaó termését a legtöbb afrikai termőhelyén gyerekekkel szüreteltetik le. Beszéltünk gyerekkorról, munkáról, szegénységről, bántalmazásról... Aztán jöhet a %-számítás. Egy tábla 250 g-os csokoládé 65%-a kakaó. Hány g kakaót tartalmaz ez a tábla csokoládé?

De beszélhetünk lakáshitelről is... Sajnos minden osztályban van olyan gyerek, akinek érintett a családja. Talán nem is baj az, ha kicsit hozzászólhatnak a témához, elmondhatják, hogyan érinti ez őket.

Persze vidám témákat is lehet találni, de ma éppen ezek jutottak eszembe. 


Holnap újabb átgondolásra érdemes óraérdekesítő ötlettel próbálok előrukkolni! Gyere holnap 
is a matek1x1-re!

 

Szerinted mitől szerethetők a matematika órák? Oszd meg velem! 

 

:-) Matekos üdvözlettel: Katica (-:

Címkék: matematika matek óra matek1x1

A bejegyzés trackback címe:

https://matek1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr923873318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása